Grondwater Filterpunten

Grondwater Manuele filterpunten

Grondwater Manuele filterpunten


Manuele filterpunten
Wegwerp filters
Peilbuisdoppen

Filterpunten (Manuele peilbuis)

Filterpunten in PVC om te plaatsen in een geboord gat of punten in RVS die op zichzelf in de grond gedreven kunnen worden. Er zijn ook profilers leverbaar waarbij het filter teruggehaald kan worden.

Wegwerfilters


Peilbuiskappen

Verdere kenmerken

Filterpunten  Profilers
Solinst Model 660

Solinst Filterpunten

Technische data

660 Profilers

Fabrikaat

Solinst

Materiaal

RVS

Uitvoering (diameter)

45mm

Slangaansluiting

4mm (LDPE)

Toepassing

Zandbodem

Diepte

tot 8 meter

Sampling

Via peristaltische pomp type 410

 

 

Drive-Point Profiler Model 660

De Model 660 Profiler is ontworpen als een hulpmiddel voor de beoordeling vooraf. Het maakt de verzameling van grondwatermonsters mogelijk vanaf meerdere punten op één locatie voor aandrijving / boring, in afzonderlijke zones. Profiler transects maken het volgende mogelijk:

 • hoge resolutie sampling
 • vervuiling versus diepteprofilering
 • gedetailleerde uitlijning van de pluim

De Drive-Point Profiler is oorspronkelijk ontwikkeld aan de Universiteit van Waterloo en wordt beschreven in verschillende artikelen. Een beugel duwt, trilt of hamert de Profiler en aangesloten AW-staaf op de gewenste diepte.

De Profiler heeft een diameter van 45 mm, roestvrij staal, met een rij afgeschermde inlaatopeningen die in de omtrek zijn geplaatst. De inlaatopeningen leiden naar een enkele roestvrijstalen fitting, waarbij een LDPE- of Teflon®-monsterleiding van 4 mm leidt naar een peristaltische pomp aan de oppervlakte. (Zie Solinst Model 410-gegevensblad.)

Profileergaten afdichten

Gaten in de meeste homogene zandbanken zullen instorten zodra de Profiler wordt teruggetrokken. In andere geologische formaties is het het beste om een ​​Afstort Tip Profiler te gebruiken. Het model van de afstort-tip heeft een tip voor eenmalig gebruik die van de Profiler kan worden gescheiden door afstort onder druk te injecteren met behulp van een afstortpomp, nadat de bemonstering is voltooid. Hierdoor kan het gat worden verzegeld wanneer de Profiler wordt teruggetrokken, om te zorgen dat er geen lege ruimtes achterblijven.

Diepte discrete sampling

Profilering kan beginnen op het grondoppervlak, of om tijd te besparen op de bodem van een voorgeboord gat.

Om neerwaartse versleping en kruisbesmetting te voorkomen, wordt het Profiler-systeem gespoeld met ge-deïoniseerd water met behulp van een peristaltische pomp terwijl deze wordt gestuurd tussen bemonsteringszones.

Wanneer de gewenste diepte is bereikt, wordt de pompstroom omgekeerd. De resulterende waterstroom naar het oppervlak wordt gecontroleerd op helderheid en geleidbaarheid. Wanneer alle ge-deïoniseerd water uit het systeem is verwijderd en de zuiveringsparameters zijn gestabiliseerd, wordt het monster genomen.

Na de bemonstering wordt de waterstroom omgekeerd en wordt opnieuw ge-deïoniseerd water gebruikt om de Profiler-punt te spoelen om verstopping te voorkomen. Tests hebben zich praktisch bewezen als de juiste procedures worden gevolgd.

Dieptebegrenzingen

De meeste boormachines met AW-staaf hebben de mogelijkheid om de Profiler voort te bewegen. Er is een bypass voor de slang nodig om de monsterlijn de stangen te laten verlaten.

Drive-Point Profilers zijn niet geschikt voor alle sites. Dieptebeperkingen variëren afhankelijk van de bodemgesteldheid en de gebruikte aandrijftechnologie. Het gebruik van een peristaltische pomp om te spoelen en te bemonsteren is effectief als het waterniveau in het boorgat zich op minder dan 8 m van het oppervlak bevindt.

Er is geen minimale afstand tussen de diepte van het monster, waardoor de Model 660 ideaal is voor profilering met een hoge resolutie.

 

 

Filterpunten  RVS
Solinst Model 615

Solinst Filterpunten 615

Technische data

615 Filterpunt

Fabrikaat

Solinst

Materiaal

RVS

Uitvoering (diameter)

45mm

Slangaansluiting

4mm (LDPE)

Toepassing

Zandbodem

Diepte

tot 8 meter

Sampling

Via peristaltische pomp type 410

 

 

RVS Drive-Point filterpunt Model 615

De Model 615 Drive-Point filterpunt is ontworpen als een betaalbare methode om ondiep grondwater en bodemdamp in geschikte omstandigheden te monitoren. De Drive-Points zijn bevestigd aan goedkope 20 mm NPT stalen aandrijfbuis De aandrijfpunten zijn ontworpen voor installaties voor eenmalig gebruik en niet voor verwijdering en hergebruik Solinst Drive-Point-filterpunten worden meestal als permanent geïnstalleerd Ze kunnen ook worden gebruikt voor tijdelijke bewakingstoepassingen op korte termijn.

Monsters van hogere kwaliteit kunnen worden verkregen wanneer polyethyleen of met PTFE beklede buis is bevestigd aan het aandrijfpunt van roestvrij staal. Metingen van de grondwaterbemonstering en de hydraulische bal kunnen met behulp van apparatuur met een kleine diameter in de slang worden uitgevoerd.

Solinst Drive-Point-filterpunten kunnen in de grond worden gedreven met elke directe duw- of boortechnologie, inclusief de handmatige schuifhamer. Om verstopping of versmering van het scherm tijdens de installatie te voorkomen, is er ook een afgeschermde versie beschikbaar.

Toepassingen

 • Grondwaterbemonstering, inclusief VOC’s
 • Waterpeil monitoring
 • Basisstroombewaking in stroombedden
 • Verontreinigende pluimafbakeningen
 • Bodemgasafname
 • UST-monitoring
 • Lage kosten en minimale beoordeling van storingssites
 • Bronnering

Monsters van hoge kwaliteit

Model 615 Drive-Point-filterpunten hebben een roestvrijstalen, 50-mesh cilindrische filterzeef, binnen een 20 mm roestvrijstalen aandrijfpuntlichaam, schermondersteuning en een optionele fitting voor bevestiging van monsterbuisjes.

De 615 N of 615 SN, ontworpen zonder een slangnippel, worden gebruikt voor metingen van het waterniveau. Dit bespaart geld en biedt betere toegang voor waterniveaumeters.

De 615 of 615 S heeft een binnenste fitting met haken voor 16 mm x 12 mm LDPE of PTFE-gevoerde monsterbuisjes. Dit voorkomt dat monsterwater in contact komt met de verlengstangen en behoudt een hoge monsterintegriteit, zelfs wanneer goedkope gegalvaniseerde stalen verlengstukken worden gebruikt.

De 615 C is ideaal voor bodemdampmonsters. Waar een luchtdichte verbinding het meest wenselijk is, kunnen gebruikers via de compressieplug-optie monsters van 6 mm rechtstreeks aan de bovenkant van het afgeschermde deel van het aandrijfpunt bevestigen.

De 615 S en 615 SN afgeschermde versies hebben een beschermend diafragma van 38 mm om smeren en verstoppen van het scherm tijdens de installatie te voorkomen De versterkte connector aan de bovenkant van het station werkt als een ringvormige verzegeling, die verontreiniging van hogere niveaus in het gat voorkomt.

Sampling binnen smalle diameters

Directe push-sampling is al snel een populaire manier geworden om grondwatermonsters te verkrijgen. Het samplen in aandrijfpunten vereist echter een sampler met een smalle diameter. Solinst biedt verschillende opties voor deze specifieke samplingapplicatie.

Peristaltische pomp, model 410

De peristaltische pomp maakt gebruik van het zuigliftprincipe. Geschikt voor 6 mm binnendiameter of grotere diameters De peristaltische pomp zorgt voor een gereguleerde en constante stroom en tilt water op tot 10 meter op zeeniveau.

Mini-traagheidspomp, model 404

De Mini-traagheidspomp bestaat uit een terugslagklep en buizen die snel omhoog en omlaag worden bewogen om een ​​monster op te tillen. De Mini-traagheidspomp is geschikt voor putten die zo smal zijn als 9,5 mm ID en werkt tot een diepte van 30 m.

Miniatuurpuntbron Bailer, Model 429

12 mm roestvrijstalen bailer werkt zeer goed in de 615 N of 615 SN. De onderste ledigingsinrichting maakt een gereguleerde, constante stroom mogelijk.

Hydraulische kop

Waterniveaus kunnen worden gemeten in de meeste van de beschreven Drive-Points, met behulp van een Solinst Model 101 Waterniveaumeter, of Model 102 of 102M Mini Laser Gemarkeerde Coaxiale Kabel Waterniveaumeter. Een reductiekoppeling van 2,6cm tot 1,9cm is beschikbaar voor het installeren van een Levelogger in een sectie van 2,6 cm verlengpijp.

RVS Drive-Point filterpunten

Solinst Drive-Point-filterpunten zijn verkrijgbaar in vijf verschillende configuraties; de 615 met een fitting met weerhaak, de 615 N zonder geribbelde fitting, de 615 C met een knelkoppeling, de 615 S met een fitting en afscherming met weerhaken en de 615 SN met een afscherming en geen fitting met weerhaken.

Handmatige schuifhamer

Om Solinst Drive-Point-filterpunten goedkoop te installeren, kan de handmatige schuifhamer worden gebruikt. De 11Kg glijhamer en alle andere apparatuur kunnen eenvoudig in een auto of vrachtwagen naar de meeste locaties worden vervoerd. Er wordt een zware aandrijfkop gebruikt, waarop de schuifhamer inslaat en een bypass van de slang zorgt ervoor dat de slang tijdens de installatie niet beschadigd raakt.

Accessoires

Solinst levert 20 mm NPT Delrin-doppen en roestvrijstalen koppelingen en verlengstukken Deze accessoires kunnen ook lokaal bij loodgieters- en bouwmarkten worden gekocht.

Dieptebegrenzingen

Drive-punt filters zijn niet geschikt voor alle plekken. De dieptebeperkingen variëren afhankelijk van de bodemgesteldheid en de gebruikte aandrijfmethode.

Filterpunten  PVC
Solinst Model 601

Solinst Filterpunten 601

Technische data

601 Filterpunt

Fabrikaat

Solinst

Materiaal

PVC

Uitvoering (diameter)

45mm

Slangaansluiting

4mm (LDPE)

Toepassing

Zandbodem

Diepte

tot 8 meter

Sampling

Via peristaltische pomp type 410

 

 

PVC filterpunt Model 601

 

De Solinst Model 601 peilbuis filterpunt is ontworpen om in een geboord gat te worden geplaatst om een ​​gefilterd inlaatpunt te bieden. De puntige PVC-tip is ook geschikt voor het duwen in zeer losse zandstranden aan de voet van een boorgat, een beekje of in zeer losse sedimenten van sedimentafval.

De 601 peilbuis filterpunt is uitstekend geschikt voor metaalbemonstering, omdat deze bestaat uit een voorgevormde Vyton-buizenset in een geperforeerde PVC-filterpunt. Het Model 601 is ook geschikt voor bewaking van het waterpeil, metingen van de permeabiliteit, luchtverversing, constructiecontrole, ontwatering van afwateringswerkzaamheden en onderzoeken van hellingsstabiliteit, enz.

De 601 peilbuis filterpunt maakt verbinding met het oppervlak met 7,6/10,3 cm Sch .40 PVC (1,7 cm ID x 2,6 cm OD) gladde uiteinden, met behulp van slipkoppelingen Reductiekoppelingen kunnen ook worden gebruikt om verbinding te maken met andere maten stijgbuis of behuizing De standaard beschikbare lengtes van de 601 pijlbuis filterpunt zijn: 15,2cm, 15cm, 30cm, 60cm en 90cm.

Solinst biedt ook de Drive-Point-filterpunt Model 615 van roestvrij staal, die is ontworpen om rechtstreeks met een schuifhamer in de grond te worden aangedreven. (Zie Model 615 Drive-Point filterpunt-gegevensblad voor meer informatie.)

Filterspecificaties

 • Poreus HDPE (Vyon)
 • Gemiddelde poriegrootte 60 micron
 • Houdt slib en fijn zand buiten toepassingen
 • Waterpeil monitoring
 • Permeabiliteitsmetingen
 • Bouw controle
 • Ontwaterings- en drainagewerkzaamheden
 • Onderzoek naar hellingsstabiliteit
 • Air Sparging: een 15cm filterpunt heeft gaten met een diameter van 18 x 7,6/20,3 cm, d.w.z. 12,9 vierkante centimeter
 • Metalen bemonstering
Voordelen
 • Betrouwbaar
 • Goedkoop
 • 60 micron filterelement
 • Stijve PVC-behuizing beschermt de Vyon-filterinstallatie

 

Wordt klant bij Spectrasens en ervaar onze producten!

© 2018 Spectrasens.com. Alle rechten voorbehouden. Designed By Tom Rottiers

Downloads